Σιγομαγειρεμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μπαχαρικά Σιγομαγειρεμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μπαχαρικά

Σιγομαγειρεμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μπαχαρικά

ΓΙΑ 200 ΓΡ. ΚΡΕΑΣ 120 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το χοιρινό

  • 400 γρ. χοιρινός λαιμός, σε μέτρια καρέ
  • 3 γρ. πορτοκάλι ξύσμα
  • 5 γρ. σκόρδο σκελίδα, σπασμένη
  • 55 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 0.5 γρ. μπούκοβο
  • 1 γρ. κανέλα ξύλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 0.5 γρ. ρίγανη
  • 3 γρ. αλάτι
  • 0.5 γρ. γαρύφαλλο ολόκληρο
  • 270 γρ. νερό
  • 40 γρ. πορτοκάλι, χυμός
  • 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές ροδέλες
  • 8 γρ. worchester sauce
  • 5 γρ. μέλι
  • πιπέρι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χοιρινό

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το χοιρινό λαιμό, το ξύσμα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μπούκοβο, την κανέλα, τη δάφνη, τη ρίγανη, το αλάτι, το γαρύφαλλο, το νερό και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγο μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό και να σπάει σε ίνες. Σε αυτό το σημείο ο ζωμός θα πρέπει να έχει σχεδόν εξατμιστεί.

Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να σπάσει το κρέας καλά και να μείνει σχεδόν στεγνό από υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Για το χοιρινό

  • 400 γρ. χοιρινός λαιμός, σε μέτρια καρέ
  • 3 γρ. πορτοκάλι ξύσμα
  • 5 γρ. σκόρδο σκελίδα, σπασμένη
  • 55 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 0.5 γρ. μπούκοβο
  • 1 γρ. κανέλα ξύλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 0.5 γρ. ρίγανη
  • 3 γρ. αλάτι
  • 0.5 γρ. γαρύφαλλο ολόκληρο
  • 270 γρ. νερό
  • 40 γρ. πορτοκάλι, χυμός
  • 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές ροδέλες
  • 8 γρ. worchester sauce
  • 5 γρ. μέλι
  • πιπέρι (προαιρετικά)

Για το χοιρινό

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το χοιρινό λαιμό, το ξύσμα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μπούκοβο, την κανέλα, τη δάφνη, τη ρίγανη, το αλάτι, το γαρύφαλλο, το νερό και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγο μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό και να σπάει σε ίνες. Σε αυτό το σημείο ο ζωμός θα πρέπει να έχει σχεδόν εξατμιστεί.

Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να σπάσει το κρέας καλά και να μείνει σχεδόν στεγνό από υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER