Πολέντα με καπονάτα Πολέντα με καπονάτα

Πολέντα με καπονάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (7 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πολέντα

  • 150 γρ. γάλα
  • 450 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 140 γρ. πολέντα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

Για την καπονάτα

  • 15  γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε καρέ
  • 65  γρ. ντομάτα ψητή
  • 110 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψητή
  • 45  γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο
  • 20  γρ. ελιές καλαμών, φιλέτο
  • 20  γρ. κάππαρη
  • 15 γρ. κρέμα βαλσαμικού ξιδιού
  • 2 γρ. τσάιβς
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πολέντα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ζωμό. Αλατίζουμε και ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε την πολέντα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Τοποθετούμε σε μεμβράνη  και ρολάρουμε, σφίγγοντας  τις δύο άκρες ώστε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα. Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Για την καπονάτα

Σε  ένα μπολ,  μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και αλάτι  την μελιτζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μελιτζάνα με την ψητή πιπεριά ,το καραμελωμένο κρεμμύδι ,τη ψητή ντομάτα , τις ελιές , την κρέμα βαλσάμικο και το τσάιβς. Αλατίζουμε αν χρειαστεί.

Για την πολέντα

  • 150 γρ. γάλα
  • 450 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 140 γρ. πολέντα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

Για την καπονάτα

  • 15  γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε καρέ
  • 65  γρ. ντομάτα ψητή
  • 110 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψητή
  • 45  γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο
  • 20  γρ. ελιές καλαμών, φιλέτο
  • 20  γρ. κάππαρη
  • 15 γρ. κρέμα βαλσαμικού ξιδιού
  • 2 γρ. τσάιβς
  • Αλάτι

Για την πολέντα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ζωμό. Αλατίζουμε και ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε την πολέντα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Τοποθετούμε σε μεμβράνη  και ρολάρουμε, σφίγγοντας  τις δύο άκρες ώστε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα. Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Για την καπονάτα

Σε  ένα μπολ,  μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και αλάτι  την μελιτζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μελιτζάνα με την ψητή πιπεριά ,το καραμελωμένο κρεμμύδι ,τη ψητή ντομάτα , τις ελιές , την κρέμα βαλσάμικο και το τσάιβς. Αλατίζουμε αν χρειαστεί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER