![Tips](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/menu_image/public/menuimage/_mg_0694_copy.jpg?itok=yZF622i0)
![ΚΑΝΕΛΑ](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/head_image_960x600/public/ingredient243_kanela.jpg?itok=LfCCL_ft)
Ο αποξηραμένος φλοιός του ομώνυμου δέντρου, ο οποίος τυλίγεται σε κύλινδρο και κόβεται σε ίσα μήκη. Η καταγωγή της είναι ασιατική. Η λέξη αναφέρεται και στο δέντρο της ίδιας ποικιλίας που ενδημεί στην Καραϊβική. Χρησιμοποιείται σπασμένη σε μικρότερα κομμάτια για να αρωματίσει φαγητά ή γλυκά. Στην κεντρική Ευρώπη και στις χώρες της Μεσογείου χρησιμοποιείται σε σούπες και σάλτσες. Στην ελληνική κουζίνα έχει εφαρμογή τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.