Βολβός αποτελούμενος από 7-12 σκελίδες με καταγωγή από την Ασία. Έχει πολύ έντονο άρωμα και καυτερή γεύση. Το βρίσκουμε είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο, σε σκόνη ή σε κόκκους.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και σελήνιο. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική, καθώς χαρίζει το άρωμά του σε πολλά φαγητά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ωμό ή τηγανητό, ποσέ, ψητό ή σοταρισμένο με τις φλούδες του ή ξεφλουδισμένο. Ταιριάζει πολύ με το αρνί. Βασικό συστατικό της σκορδαλιάς, του τζατζικιού και του πέστο.