Κρέπες με πικάντικη στραπατσάδα και σπανάκι

Κρέπες με πικάντικη στραπατσάδα και σπανάκι

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη στραπατσάδα και τη γέμιση

  • 5 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. κύμινο, σπόροι, ελαφρώς σπασμένοι
  • 5 γρ. σπόροι μουστάρδας
  • 2 γρ. κόλιανδρος, τριμμένος
  • 5 γρ. κουρκουμάς
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 12 αυγά
  • 80 γρ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τις κρέπες

  • 180 γρ. γάλα
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. αυγά
  • 10 γρ. ηλιέλαιο
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 125 γρ. αλεύρι σκληρό
  • βούτυρο για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη στραπατσάδα και τη γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο, αλατίζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και καβουρδίζουμε το κύμινο και τους σπόρους της μουστάρδας αρχικά και έπειτα συνεχίζουμε προσθέτοντας τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά. Αποσύρουμε τα μπαχαρικά σε ένα σκεύος. 

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα. 

Αλατίζουμε και προσθέτουμε το σπανάκι, το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αποσύρουμε το μίγμα σε ένα πιάτο. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χύνουμε το μείγμα του αυγού στο σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η στραπατσάδα να γίνει απαλή και κρεμώδης. 

Ψιλοκόβουμε το μείγμα με το σπανάκι και το ανακατεύουμε με τη στραπατσάδα.* Αλατίζουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Γεμίζουμε τις κρέπες με τη στραπατσάδα και σερβίρουμε με το αρωματικό γιαούρτι.

* Πριν ψιλοκόψουμε το μείγμα με το σπανάκι, το στραγγίζουμε από τα υγρά του.

Για τις κρέπες

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το αλάτι. 

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. 

Σουρώνουμε σε σήτα. Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και 8 ώρες. 

Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι. 

Χύνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε από τη μία πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για λίγο λιγότερο χρόνο.

Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντάς τις με λαδόκολλα.

Για τη στραπατσάδα και τη γέμιση

  • 5 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. κύμινο, σπόροι, ελαφρώς σπασμένοι
  • 5 γρ. σπόροι μουστάρδας
  • 2 γρ. κόλιανδρος, τριμμένος
  • 5 γρ. κουρκουμάς
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 12 αυγά
  • 80 γρ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τις κρέπες

  • 180 γρ. γάλα
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. αυγά
  • 10 γρ. ηλιέλαιο
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 125 γρ. αλεύρι σκληρό
  • βούτυρο για το τηγάνι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη στραπατσάδα και τη γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο, αλατίζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και καβουρδίζουμε το κύμινο και τους σπόρους της μουστάρδας αρχικά και έπειτα συνεχίζουμε προσθέτοντας τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά. Αποσύρουμε τα μπαχαρικά σε ένα σκεύος. 

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα. 

Αλατίζουμε και προσθέτουμε το σπανάκι, το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αποσύρουμε το μίγμα σε ένα πιάτο. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χύνουμε το μείγμα του αυγού στο σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η στραπατσάδα να γίνει απαλή και κρεμώδης. 

Ψιλοκόβουμε το μείγμα με το σπανάκι και το ανακατεύουμε με τη στραπατσάδα.* Αλατίζουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Γεμίζουμε τις κρέπες με τη στραπατσάδα και σερβίρουμε με το αρωματικό γιαούρτι.

* Πριν ψιλοκόψουμε το μείγμα με το σπανάκι, το στραγγίζουμε από τα υγρά του.

Για τις κρέπες

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το αλάτι. 

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. 

Σουρώνουμε σε σήτα. Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και 8 ώρες. 

Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι. 

Χύνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε από τη μία πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για λίγο λιγότερο χρόνο.

Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντάς τις με λαδόκολλα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER