Μανιτάρια φουρνιστά με δεντρολίβανο και λάδι σκόρδου Μανιτάρια φουρνιστά με δεντρολίβανο και λάδι σκόρδου

Μανιτάρια φουρνιστά με δεντρολίβανο και λάδι σκόρδου

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (64 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μανιτάρια

  • 1200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά
  • 120 γρ. σκορδόλαδο
  • 4 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μανιτάρια

Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση και τα ρίχνουμε σ' ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το μισό σκορδόλαδο, το αλάτι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, έτσι ώστε όλα τα μανιτάρια να καλυφθούν ομοιόμορφα με το λάδι.

Στρώνουμε τα μανιτάρια σε ταψί και τα απλώνουμε ώστε να βρίσκονται σε μια μονή και ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 20 λεπτά.

Σ' ένα μπολ, αδειάζουμε τα μανιτάρια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο σκορδόλαδο και το ξύδι.

Για τα μανιτάρια

  • 1200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά
  • 120 γρ. σκορδόλαδο
  • 4 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

Για τα μανιτάρια

Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση και τα ρίχνουμε σ' ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το μισό σκορδόλαδο, το αλάτι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, έτσι ώστε όλα τα μανιτάρια να καλυφθούν ομοιόμορφα με το λάδι.

Στρώνουμε τα μανιτάρια σε ταψί και τα απλώνουμε ώστε να βρίσκονται σε μια μονή και ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 20 λεπτά.

Σ' ένα μπολ, αδειάζουμε τα μανιτάρια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο σκορδόλαδο και το ξύδι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner