Σκορδαλιά με καβουρδισμένα φουντούκια

Σκορδαλιά με καβουρδισμένα φουντούκια

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (45 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την σκορδαλιά

  • 300 γρ. πατάτες, βρασμένες και αλεσμένες στον χορτόμυλο
  • 5 γρ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 20 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 20 γρ. κρουτόν
  • αλάτι
  • νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την σκορδαλιά

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε τα φουντούκια μαζί με τα κρουτόν μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις αλεσμένες πατάτες, το μείγμα του φουντουκιού, το ξίδι, το σκόρδο και το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλατίζουμε και αραιώνουμε με νερό, φέρνοντας την υφή της σκορδαλιάς στην πυκνότητα που θέλουμε.

Για την σκορδαλιά

  • 300 γρ. πατάτες, βρασμένες και αλεσμένες στον χορτόμυλο
  • 5 γρ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 20 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 20 γρ. κρουτόν
  • αλάτι
  • νερό

Για την σκορδαλιά

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε τα φουντούκια μαζί με τα κρουτόν μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις αλεσμένες πατάτες, το μείγμα του φουντουκιού, το ξίδι, το σκόρδο και το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλατίζουμε και αραιώνουμε με νερό, φέρνοντας την υφή της σκορδαλιάς στην πυκνότητα που θέλουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner