Ανοιξιάτικη μακαρονοσαλάτα Ανοιξιάτικη μακαρονοσαλάτα

Ανοιξιάτικη μακαρονοσαλάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • ελαιόλαδο
  • 500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε MISKO
  • 200 γρ. σπαράγγια, μπλανσαρισμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 50 γρ. ραπανάκι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. αρακάς
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 15 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 15 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 120 γρ. ανθότυρο μαλακό
  • 250 γρ. λεμονάτη σάλτσα
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Για τη λεμονάτη σάλτσα

  • 30 γρ. νερό, κρύο
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 8 γρ. σκόρδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με κοχλάζον νερό βράζουμε τα ζυμαρικά συμφώνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα απλώνουμε σε ένα σκεύος, τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κρύα ζυμαρικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα.

Για τη λεμονάτη σάλτσα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τα λάδια και το κρεμμύδι, στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά με σταθερή ροή τα λάδια. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με έξτρα κρύο νερό.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.

Για το πιάτο

  • ελαιόλαδο
  • 500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε MISKO
  • 200 γρ. σπαράγγια, μπλανσαρισμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 50 γρ. ραπανάκι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. αρακάς
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 15 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 15 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 120 γρ. ανθότυρο μαλακό
  • 250 γρ. λεμονάτη σάλτσα
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Για τη λεμονάτη σάλτσα

  • 30 γρ. νερό, κρύο
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 8 γρ. σκόρδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με κοχλάζον νερό βράζουμε τα ζυμαρικά συμφώνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα απλώνουμε σε ένα σκεύος, τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κρύα ζυμαρικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα.

Για τη λεμονάτη σάλτσα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τα λάδια και το κρεμμύδι, στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά με σταθερή ροή τα λάδια. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με έξτρα κρύο νερό.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner