Οι σπόροι που περιέχονται στον λοβό του μπιζελιού. Τα μπιζέλια στην ξηρή τους μορφή είναι γνωστά από τους αρχαίους χρόνους. Το όνομά τους αναφέρεται στη Βίβλο και συναντάται στους πολιτισμούς των αρχαίων Αιγυπτίων, Ελλήνων και Ρωμαίων. Ο ξεφλουδισμένος αρακάς διατίθεται νωπός, κατεψυγμένος και σε κονσέρβα. Στην κουζίνα έχει πολλές χρήσεις, ως λαδερό, ως σαλάτα βρασμένος, ή ως γαρνιτούρα σε κρεατικά. Ο φρέσκος αρακάς διατηρείται στο ψυγείο για 5-8 ημέρες.