Σούπα από γλυκοπατάτα και σιρόπι σφένδαμου Σούπα από γλυκοπατάτα και σιρόπι σφένδαμου

Σούπα από γλυκοπατάτα και σιρόπι σφένδαμου

6 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 100 γρ. πράσινο μήλο, σε λεπτά στικς
  • 100 γρ. παξιμάδι χαρουπιού, χοντροσπασμένο
  • 50 γρ. κολοκυθόσπορο, καβουρδισμένο
  • ελαιόλαδο

Για τη σούπα

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδια, σε φέτες
  • 100 γρ. πράσα, σε φέτες
  • 25 γρ. τζίντζερ, σε φέτες
  • 15 γρ. σκόρδο, σπασμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 600 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, σε χοντρές φέτες
  • 1 κιλό ζωμό κοτόπουλο (ή νερό)
  • 3 γρ. θυμάρι
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 40 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 2 γρ. μοσχοκάρυδο, λεπτοτριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με το στραγγιστό γιαούρτι 2%, το πράσινο μήλο, το παξιμάδι, τον κολοκυθόσπορο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Για τη σούπα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το τζίντζερ και το σκόρδο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την κανέλα, τις γλυκοπατάτες, τον ζωμό κοτόπουλο και το θυμάρι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο και φέρνουμε σε βρασμό. Σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες. Αφαιρούμε την κανέλα, το θυμάρι και πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει λεία και γυαλιστερή υφή, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου, το μοσχοκάρυδο και ξανά αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται. Προαιρετικά περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα για ακόμα καλύτερη υφή.
 

*TIP: Στην διαδικασία του αλέσματος της σούπας, είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε αλέθοντας μόνα τους τα λαχανικά χωρίς την προσθήκη υγρών. Έτσι μπορούμε να ρυθμίσουμε την πυκνότητα της σούπας όπως την θέλουμε, βάζοντας την ποσότητα των υγρών σταδιακά προς το τέλος της διαδικασίας.

Για το πιάτο

  • 180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 100 γρ. πράσινο μήλο, σε λεπτά στικς
  • 100 γρ. παξιμάδι χαρουπιού, χοντροσπασμένο
  • 50 γρ. κολοκυθόσπορο, καβουρδισμένο
  • ελαιόλαδο

Για τη σούπα

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδια, σε φέτες
  • 100 γρ. πράσα, σε φέτες
  • 25 γρ. τζίντζερ, σε φέτες
  • 15 γρ. σκόρδο, σπασμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 600 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, σε χοντρές φέτες
  • 1 κιλό ζωμό κοτόπουλο (ή νερό)
  • 3 γρ. θυμάρι
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 40 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 2 γρ. μοσχοκάρυδο, λεπτοτριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με το στραγγιστό γιαούρτι 2%, το πράσινο μήλο, το παξιμάδι, τον κολοκυθόσπορο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Για τη σούπα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το τζίντζερ και το σκόρδο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την κανέλα, τις γλυκοπατάτες, τον ζωμό κοτόπουλο και το θυμάρι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο και φέρνουμε σε βρασμό. Σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες. Αφαιρούμε την κανέλα, το θυμάρι και πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει λεία και γυαλιστερή υφή, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου, το μοσχοκάρυδο και ξανά αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται. Προαιρετικά περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα για ακόμα καλύτερη υφή.
 

*TIP: Στην διαδικασία του αλέσματος της σούπας, είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε αλέθοντας μόνα τους τα λαχανικά χωρίς την προσθήκη υγρών. Έτσι μπορούμε να ρυθμίσουμε την πυκνότητα της σούπας όπως την θέλουμε, βάζοντας την ποσότητα των υγρών σταδιακά προς το τέλος της διαδικασίας.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner