VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με το στραγγιστό γιαούρτι 2%, το πράσινο μήλο, το παξιμάδι, τον κολοκυθόσπορο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Για τη σούπα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το τζίντζερ και το σκόρδο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την κανέλα, τις γλυκοπατάτες, τον ζωμό κοτόπουλο και το θυμάρι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο και φέρνουμε σε βρασμό. Σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες. Αφαιρούμε την κανέλα, το θυμάρι και πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει λεία και γυαλιστερή υφή, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου, το μοσχοκάρυδο και ξανά αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται. Προαιρετικά περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα για ακόμα καλύτερη υφή.
*TIP: Στην διαδικασία του αλέσματος της σούπας, είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε αλέθοντας μόνα τους τα λαχανικά χωρίς την προσθήκη υγρών. Έτσι μπορούμε να ρυθμίσουμε την πυκνότητα της σούπας όπως την θέλουμε, βάζοντας την ποσότητα των υγρών σταδιακά προς το τέλος της διαδικασίας.
Σχόλια