Σήμα κατατεθέν της ασιατικής κουζίνας. Το τζίντζερ κατάγεται από την Ινδία και την Κίνα και στη συνέχεια η καλλιέργειά του διαδόθηκε στην ανατολική Αφρική και στην Καραϊβική.
Η ρίζα ψιλοκόβεται ή τρίβεται, και μαζί με κρεμμύδια και σκόρδο γίνεται η βάση πιάτων που παρασκευάζονται στο γουόκ ή πιάτων με κάρι. Χρησιμοποιείται σε ψωμί, πουτίγκες, μπισκότα και φρουτοσαλάτες. Αναζητήστε σφιχτές και λαμπερές πιπερόριζες, όχι ροζιασμένες. Στο ψυγείο διατηρείται μέχρι 3 εβδομάδες.