Ramen με κοτόπουλο Ramen με κοτόπουλο

Ramen με κοτόπουλο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (7 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 700 γρ. ζωμός ramen
  • 400 γρ. noodles, βρασμένα
  • 160 γρ. ψίχα από φτερούγες ζωμού ramen
  • 4 αυγά ramen, στη μέση
  • 60 γρ. μανιτάρια λευκά, λεπτές φέτες
  • 10 γρ. baby σπανάκι
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, λεπτές φέτες
  • 8 γρ. τζίντζερ, λεπτά στικς
  • 8 γρ. τσίλι πιπεριές, λεπτές λωρίδες
  • 4 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο

Για τον ζωμό ramen

  • 140 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 2000 γρ. νερό
  • 20 γρ. konbu
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
  • 250 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 60 γρ. σκόρδο, ολόκληρο σπασμένο
  • 100 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε φέτες
  • 120 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 20 γρ. λεμόνι, φλούδες
  • 100 γρ. τζίντζερ, σε φέτες
  • 600 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 10 γρ. μπέικιν σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε τον ζωμό ramen, προσθέτουμε τα βρασμένα noodles, το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, το μαριναρισμένο αυγό και τα υπόλοιπα υλικά.

Για τον ζωμό ramen

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο και να ξεκολλάει το κρέας από το κόκκαλο, για περίπου 40 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό από μία λεπτή σίτα, κρατάμε στην άκρη τις φτερούγες μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς και τις ξεψαχνίζουμε κρατώντας μόνο το κρέας τους.

Tip:

* Για να ενισχύσουμε τη γεύση του ζωμού μπορούμε να προσθέσουμε dashi σε σκόνη (dashinomoto) μετά το σούρωμα.

* Μπορούμε να φτιάξουμε τον ζωμό και με άλλο κρέας όπως για παράδειγμα χοιρινό καρέ ή ακόμη να κάνουμε έναν χορτοφαγικό ζωμό μόνο με τα λαχανικά.
* Μπορούμε να τροποποιήσουμε τη σύνθεση του ramen χρησιμοποιώντας άλλα λαχανικά και βότανα, όπως για παράδειγμα λεπτοκομμένο λάχανο pak choi, φύτρες φασολιού και φύλλα φρέσκου κόλιανδρου.

Για το πιάτο

  • 700 γρ. ζωμός ramen
  • 400 γρ. noodles, βρασμένα
  • 160 γρ. ψίχα από φτερούγες ζωμού ramen
  • 4 αυγά ramen, στη μέση
  • 60 γρ. μανιτάρια λευκά, λεπτές φέτες
  • 10 γρ. baby σπανάκι
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, λεπτές φέτες
  • 8 γρ. τζίντζερ, λεπτά στικς
  • 8 γρ. τσίλι πιπεριές, λεπτές λωρίδες
  • 4 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο

Για τον ζωμό ramen

  • 140 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 2000 γρ. νερό
  • 20 γρ. konbu
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
  • 250 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 60 γρ. σκόρδο, ολόκληρο σπασμένο
  • 100 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε φέτες
  • 120 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 20 γρ. λεμόνι, φλούδες
  • 100 γρ. τζίντζερ, σε φέτες
  • 600 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 10 γρ. μπέικιν σόδα

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε τον ζωμό ramen, προσθέτουμε τα βρασμένα noodles, το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, το μαριναρισμένο αυγό και τα υπόλοιπα υλικά.

Για τον ζωμό ramen

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο και να ξεκολλάει το κρέας από το κόκκαλο, για περίπου 40 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό από μία λεπτή σίτα, κρατάμε στην άκρη τις φτερούγες μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς και τις ξεψαχνίζουμε κρατώντας μόνο το κρέας τους.

Tip:

* Για να ενισχύσουμε τη γεύση του ζωμού μπορούμε να προσθέσουμε dashi σε σκόνη (dashinomoto) μετά το σούρωμα.

* Μπορούμε να φτιάξουμε τον ζωμό και με άλλο κρέας όπως για παράδειγμα χοιρινό καρέ ή ακόμη να κάνουμε έναν χορτοφαγικό ζωμό μόνο με τα λαχανικά.
* Μπορούμε να τροποποιήσουμε τη σύνθεση του ramen χρησιμοποιώντας άλλα λαχανικά και βότανα, όπως για παράδειγμα λεπτοκομμένο λάχανο pak choi, φύτρες φασολιού και φύλλα φρέσκου κόλιανδρου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ