Αυγό Ramen Αυγό Ramen

Αυγό Ramen

ΓΙΑ 4 ΑΥΓΑ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.1 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 50 γρ. mirin

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι με καλά αλατισμένο νερό που βράζει βυθίζουμε τα αυγά χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα, φέρνουμε ξανά σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς έτσι ώστε το νερό να σιγοβράζει και μετράμε ακριβώς 7 λεπτά.

Αφαιρούμε τα αυγά από το κατσαρολάκι με μία τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε σε νερό με πάγο μέχρι να κρυώσουν, για 5 λεπτά περίπου και τα ξεφλουδίζουμε.

Σε ένα σκεύος, αναμειγνύουμε τη σόγια με το mirin και τοποθετούμε μέσα τα βρασμένα αυγά και σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται πάνω τους. Εναλλακτικά μπορούμε να τα κλείσουμε σε σακουλάκια τροφίμων.

Μαρινάρουμε για 4 ώρες στο ψυγείο και τα αφαιρούμε από τη μαρινάδα. Συντηρούμε στο ψυγείο αν δεν τα καταναλώσουμε άμεσα. Προσαρμόζουμε τον χρόνο μαριναρίσματος σύμφωνα με το πόσο μαριναρισμένα θέλουμε να βγουν τα αυγά.

  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 50 γρ. mirin

Σε ένα κατσαρολάκι με καλά αλατισμένο νερό που βράζει βυθίζουμε τα αυγά χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα, φέρνουμε ξανά σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς έτσι ώστε το νερό να σιγοβράζει και μετράμε ακριβώς 7 λεπτά.

Αφαιρούμε τα αυγά από το κατσαρολάκι με μία τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε σε νερό με πάγο μέχρι να κρυώσουν, για 5 λεπτά περίπου και τα ξεφλουδίζουμε.

Σε ένα σκεύος, αναμειγνύουμε τη σόγια με το mirin και τοποθετούμε μέσα τα βρασμένα αυγά και σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται πάνω τους. Εναλλακτικά μπορούμε να τα κλείσουμε σε σακουλάκια τροφίμων.

Μαρινάρουμε για 4 ώρες στο ψυγείο και τα αφαιρούμε από τη μαρινάδα. Συντηρούμε στο ψυγείο αν δεν τα καταναλώσουμε άμεσα. Προσαρμόζουμε τον χρόνο μαριναρίσματος σύμφωνα με το πόσο μαριναρισμένα θέλουμε να βγουν τα αυγά.

TAGS

Αυγά

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ