![Tips](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/menu_image/public/menuimage/_mg_0694_copy.jpg?itok=yZF622i0)
![DASHI / DASHINOMOTO (Ντάσι σε σκόνη)](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/head_image_960x600/public/untitled_design_2.png?itok=r-Bpuivi)
Το dashi (dashinomoto) είναι ένας αφυδατωμένος ζωμός από αποξηραμένη καπνιστή παλαμίδα και φύκια (konbu). Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ασιατική κουζίνα για να ενισχύσει τη θαλασσινή γεύση σε σούπες, ζωμούς, σάλτσες ή ακόμα και σαν seasoning σε κρέατα, λαχανικά ή θαλασσινά.