Κοτόπουλο γλυκόξινο Κοτόπουλο γλυκόξινο

Κοτόπουλο γλυκόξινο

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (72 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα και το τελείωμα

  • 75 γρ. ηλιέλαιο
  • 350 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρό καρέ
  • 500 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 3 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 70 γρ. ξύδι
  • 60 γρ. κέτσαπ
  • 70 γρ. κομπόστα ανανάς 
  • 350 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκέτα 
  • 25 γρ. κορνφλάουρ
  • 100 γρ. νερό   
  • 12 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • τηγανητό κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το τηγάνισμα του κοτόπουλου

  • 1.000 γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • κορνφλάουρ
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σάλτσα και το τελείωμα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το τζίντζερ, το ξύδι και την κέτσαπ και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και την κομπόστα ανανά και πήζουμε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ που έχουμε αραιώσει στα 100 γρ. νερό. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο, τον κόλιανδρο και το φρέσκο κρεμμύδι.

Για το τηγάνισμα του κοτόπουλου

Αλατίζουμε καλά το κοτόπουλο. Περνάμε το κοτόπουλο από το αυγό, μετά από το κορνφλάουρ και μετά λαδώνουμε καλά με αρκετό ηλιέλαιο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο ώστε όταν τηγανίζεται το κοτόπουλο το λάδι να έρχεται μέχρι τη μέση του ύψους του. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με χοιρινό αλλά και με γαρίδες για μια νηστίσιμη – semi-vegetarian εκδοχή του πιάτου. 

Για τη σάλτσα και το τελείωμα

  • 75 γρ. ηλιέλαιο
  • 350 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρό καρέ
  • 500 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 3 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 70 γρ. ξύδι
  • 60 γρ. κέτσαπ
  • 70 γρ. κομπόστα ανανάς 
  • 350 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκέτα 
  • 25 γρ. κορνφλάουρ
  • 100 γρ. νερό   
  • 12 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • τηγανητό κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το τηγάνισμα του κοτόπουλου

  • 1.000 γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • κορνφλάουρ
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σάλτσα και το τελείωμα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το τζίντζερ, το ξύδι και την κέτσαπ και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και την κομπόστα ανανά και πήζουμε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ που έχουμε αραιώσει στα 100 γρ. νερό. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο, τον κόλιανδρο και το φρέσκο κρεμμύδι.

Για το τηγάνισμα του κοτόπουλου

Αλατίζουμε καλά το κοτόπουλο. Περνάμε το κοτόπουλο από το αυγό, μετά από το κορνφλάουρ και μετά λαδώνουμε καλά με αρκετό ηλιέλαιο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο ώστε όταν τηγανίζεται το κοτόπουλο το λάδι να έρχεται μέχρι τη μέση του ύψους του. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με χοιρινό αλλά και με γαρίδες για μια νηστίσιμη – semi-vegetarian εκδοχή του πιάτου. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner