Φιλέτο γλώσσα με κάρι και λαχανικά Φιλέτο γλώσσα με κάρι και λαχανικά

Φιλέτο γλώσσα με κάρι και λαχανικά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.4 (41 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το φιλέτο γλώσσας

  • 700 γρ. φιλέτο γλώσσας
  • 35 γρ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. καρότο, σε μικρό καρέ
  • 60 γρ. σελινόριζα, σε μικρό καρέ
  • 60 γρ. πράσο, σε φέτες
  • 140 γρ. πιπεριές κόκκινες και κίτρινες, σε μικρό καρέ
  • 70 γρ. κολοκύθι, σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. κρεμμύδια ξερά, καρέ μέτριο
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. κάρι
  • 500 γρ. γάλα καρύδας
  • 15 γρ. χυμός λεμονιού
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 7 γρ. κορν φλάουρ
  • 7 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, σε φύλλα
  • λίγο νερό για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ
  • 5 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το φιλέτο γλώσσας

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το καρότο, τη σελινόριζα, το πράσο, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Στη συνέχεια βάζουμε και το κολοκύθι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και ανακατεύουμε για λίγα δεύτερα μέχρι να μυρίσει. Καθώς μαγειρεύουμε τα λαχανικά, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε το φιλέτο γλώσσας και το ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο να τηγανιστεί μέχρι να πάρει έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το φιλέτο γλώσσας σε απορροφητικό χαρτί.

Ρίχνουμε  γάλα καρύδας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το αλάτι και επαναφέρουμε το φιλέτο γλώσσας στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. 

Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο.

 

Για το φιλέτο γλώσσας

  • 700 γρ. φιλέτο γλώσσας
  • 35 γρ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. καρότο, σε μικρό καρέ
  • 60 γρ. σελινόριζα, σε μικρό καρέ
  • 60 γρ. πράσο, σε φέτες
  • 140 γρ. πιπεριές κόκκινες και κίτρινες, σε μικρό καρέ
  • 70 γρ. κολοκύθι, σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. κρεμμύδια ξερά, καρέ μέτριο
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. κάρι
  • 500 γρ. γάλα καρύδας
  • 15 γρ. χυμός λεμονιού
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 7 γρ. κορν φλάουρ
  • 7 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, σε φύλλα
  • λίγο νερό για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ
  • 5 γρ. αλάτι

Για το φιλέτο γλώσσας

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το καρότο, τη σελινόριζα, το πράσο, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Στη συνέχεια βάζουμε και το κολοκύθι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και ανακατεύουμε για λίγα δεύτερα μέχρι να μυρίσει. Καθώς μαγειρεύουμε τα λαχανικά, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε το φιλέτο γλώσσας και το ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο να τηγανιστεί μέχρι να πάρει έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το φιλέτο γλώσσας σε απορροφητικό χαρτί.

Ρίχνουμε  γάλα καρύδας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το αλάτι και επαναφέρουμε το φιλέτο γλώσσας στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. 

Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner