Για το φιλέτο γλώσσας
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το καρότο, τη σελινόριζα, το πράσο, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Στη συνέχεια βάζουμε και το κολοκύθι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και ανακατεύουμε για λίγα δεύτερα μέχρι να μυρίσει. Καθώς μαγειρεύουμε τα λαχανικά, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε το φιλέτο γλώσσας και το ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο να τηγανιστεί μέχρι να πάρει έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το φιλέτο γλώσσας σε απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε γάλα καρύδας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το αλάτι και επαναφέρουμε το φιλέτο γλώσσας στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.
Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο.
Σχόλια