VIDEO DIRECTIONS
Για τα νάτσος
Τοποθετούμε τα νάτσος σε ένα σκεύος ώστε να είναι απλωμένα. Κεντρικά βάζουμε το κιμά και μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια τα μαγειρεμένα λαχανικά, τη γραβιέρα, τη σάλτσα και τα μυρώνια. Σερβίρουμε αν θέλουμε επιπλέον κιμά και σάλτσα γιαουρτιού σε μπολάκια.
Για τον κιμά
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Καβουρδίζουμε καλά τον κιμά μέχρι να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μυρίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30’ με 40΄ λεπτά περίπου.
Για τα λαχανικά
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε την πατάτα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα για 3-4 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι, μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα. Τοποθετούμε το γιαούρτι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
Προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ και φέρνουμε σε βρασμό. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά αφαιρούμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι και τα μυρώνια.
Tip:
*Αρωματίζουμε τη σάλτσα με μυρωδικά της αρεσκείας σας.
Σχόλια