Μοσχαρίσια  ουρά γιουβέτσι με κριθαράκι Μοσχαρίσια  ουρά γιουβέτσι με κριθαράκι

Μοσχαρίσια ουρά γιουβέτσι με κριθαράκι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (61 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μοσχαρίσια ουρά

  • 2 κιλά μοσχάρι oυρά
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά καρέ
  • 200 γρ. καρότα, κομμένα σε χοντρά καρέ
  • 25 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 400 γρ. κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 700 γρ. ντέμι γκλας
  • αλάτι

Για το κριθαράκι

  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. καρότο, κομμένο μπρουνουάζ
  • 10 γρ. σελινόριζα, κομμένη μπρουνουάζ
  • 10 γρ. πράσο, κομμένο μπρουνουάζ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 240 γρ. λευκό κρασί
  • 1,4 κιλά ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μοσχαρίσια ουρά

Αλατίζουμε το μοσχάρι. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κρατάμε σε μια άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και τη μαυροδάφνη. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν. Προσθέτουμε την ντέμι γκλας και το κρέας, και μόλις αρχίσει να βράζει ο ζωμός χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι. Εναλλακτικά, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C.
Στη συνέχεια σουρώνουμε τον ζωμό και κρατάμε στην άκρη το κρέας. Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει (ξαφρίζοντας και αφαιρώντας το λίπος κατά τη διάρκεια). Μόλις κρυώσει λίγο το μοσχάρι, αφαιρούμε το κρέας από το κόκαλο προσεκτικά. Προσθέτουμε το κρέας στον συμπυκνωμένο ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για το κριθαράκι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και τη σελινόριζα, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε λίγο ακόμη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το κριθαράκι να είναι σχεδόν έτοιμο. Τότε βάζουμε και την ντομάτα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε προσθέτοντας ζωμό μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει εντελώς. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα βότανα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Για τη μοσχαρίσια ουρά

  • 2 κιλά μοσχάρι oυρά
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά καρέ
  • 200 γρ. καρότα, κομμένα σε χοντρά καρέ
  • 25 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 400 γρ. κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 700 γρ. ντέμι γκλας
  • αλάτι

Για το κριθαράκι

  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. καρότο, κομμένο μπρουνουάζ
  • 10 γρ. σελινόριζα, κομμένη μπρουνουάζ
  • 10 γρ. πράσο, κομμένο μπρουνουάζ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 240 γρ. λευκό κρασί
  • 1,4 κιλά ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη μοσχαρίσια ουρά

Αλατίζουμε το μοσχάρι. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κρατάμε σε μια άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και τη μαυροδάφνη. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν. Προσθέτουμε την ντέμι γκλας και το κρέας, και μόλις αρχίσει να βράζει ο ζωμός χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι. Εναλλακτικά, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C.
Στη συνέχεια σουρώνουμε τον ζωμό και κρατάμε στην άκρη το κρέας. Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει (ξαφρίζοντας και αφαιρώντας το λίπος κατά τη διάρκεια). Μόλις κρυώσει λίγο το μοσχάρι, αφαιρούμε το κρέας από το κόκαλο προσεκτικά. Προσθέτουμε το κρέας στον συμπυκνωμένο ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για το κριθαράκι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και τη σελινόριζα, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε λίγο ακόμη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το κριθαράκι να είναι σχεδόν έτοιμο. Τότε βάζουμε και την ντομάτα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε προσθέτοντας ζωμό μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει εντελώς. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα βότανα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER