Ρύζι πιλάφι

Ρύζι πιλάφι

ΓΙΑ 6-8 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.1 (69 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ρύζι πιλάφι

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 375 γρ. ρύζι parboiled
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 φύλλο δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ρύζι πιλάφι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Το αλατίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα. Προσθέτουμε τον ζωμό και τη δάφνη, φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι. Βγάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με το καπάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό. Σερβίρουμε αμέσως ή κρυώνουμε το ρύζι γρήγορα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το ρύζι πιλάφι

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 375 γρ. ρύζι parboiled
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 φύλλο δάφνης

Για το ρύζι πιλάφι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Το αλατίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα. Προσθέτουμε τον ζωμό και τη δάφνη, φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι. Βγάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με το καπάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό. Σερβίρουμε αμέσως ή κρυώνουμε το ρύζι γρήγορα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER