Για τα ψητά ντοματίνια
Μέθοδος 1
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Στρώνουμε τα ντοματίνια σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα σαν στρατιωτάκια, αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το θυμάρι και το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C με 150°C περίπου, μέχρι να αφυδατωθούν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε ελαιόλαδο.
Μέθοδος 2 – χωρίς φλούδα
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το φέρνουμε σε βρασμό. Μ’ ένα μικρό μαχαίρι, χαράζουμε ένα «Χ» στο κάτω μέρος από κάθε ντοματίνι. Βάζουμε τα ντοματίνια στο νερό και βράζουμε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Δοκιμάζουμε τραβώντας τη φλούδα στο σημείο που χαράξαμε τα «Χ». Αν αυτή απομακρύνεται με ευκολία τότε βγάζουμε τα ντοματίνια από το νερό. Βάζουμε τα ντοματίνια σε νερό με πάγο ώστε να κρυώσουν γρήγορα και να σταματήσει το μαγείρεμά τους. Αφαιρούμε τα ντοματίνια από το νερό και τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως στη μέθοδο 1.
Σχόλια