Ψητά ντοματίνια

Ψητά ντοματίνια

ΓΙΑ 150 ΓΡ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (9 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • θυμάρι, κλωνάρια
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ψητά ντοματίνια

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το φέρνουμε σε βρασμό.

Μ’ ένα μικρό μαχαίρι, χαράζουμε ένα «Χ» στο κάτω μέρος από κάθε ντοματίνι. Βάζουμε τα ντοματίνια στο νερό και βράζουμε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Δοκιμάζουμε τραβώντας τη φλούδα στο σημείο που χαράξαμε τα «Χ».  Αν αυτή απομακρύνεται με ευκολία τότε βγάζουμε τα ντοματίνια από το νερό.

Βάζουμε τα ντοματίνια σε νερό με πάγο ώστε να κρυώσουν γρήγορα και να σταματήσει το μαγείρεμά τους. Αφαιρούμε τα ντοματίνια από το νερό και τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού.

Βάζουμε τα ντοματίνια σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

Αλατίζουμε και στρώνουμε τα ντοματίνια σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

Ρίχνουμε το θυμάρι και το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 C, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, περίπου 1 με 1,5 ώρα.

Διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε ελαιόλαδο.

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • θυμάρι, κλωνάρια
  • αλάτι

Για τα ψητά ντοματίνια

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το φέρνουμε σε βρασμό.

Μ’ ένα μικρό μαχαίρι, χαράζουμε ένα «Χ» στο κάτω μέρος από κάθε ντοματίνι. Βάζουμε τα ντοματίνια στο νερό και βράζουμε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Δοκιμάζουμε τραβώντας τη φλούδα στο σημείο που χαράξαμε τα «Χ».  Αν αυτή απομακρύνεται με ευκολία τότε βγάζουμε τα ντοματίνια από το νερό.

Βάζουμε τα ντοματίνια σε νερό με πάγο ώστε να κρυώσουν γρήγορα και να σταματήσει το μαγείρεμά τους. Αφαιρούμε τα ντοματίνια από το νερό και τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού.

Βάζουμε τα ντοματίνια σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

Αλατίζουμε και στρώνουμε τα ντοματίνια σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

Ρίχνουμε το θυμάρι και το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 C, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, περίπου 1 με 1,5 ώρα.

Διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε ελαιόλαδο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER