Μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα Μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα

Μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα

  • 100 γρ. ελαιόλαδο 
  • 140 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά καρέ 
  • 45 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 10 γρ. σκόρδο 
  • 65 γρ. ντομάτες λιαστές, κομμένες σε λεπτά καρέ 
  • 110 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε καρέ 
  • 20 γρ. ελιές καλαμών, φιλέτο 
  • 15 γρ ξύδι κρέμα μπαλσάμικο 
  • 2 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος 
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα 
  • ψωμί χωριάτικο, κομμένο σε φέτες πάχους ½ εκ. 
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα

Σ’ ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού. Κόβουμε τη μία σκελίδα σκόρδου στη μέση, τρίβουμε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια  προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και αλατίζουμε. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει.  

Αν χρειάζεται, σουρώνουμε τις μελιτζάνες για να απομακρύνουμε τα λίπη που έχουν αποβάλει. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε  τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προαιρετικά, αφήνουμε το μείγμα της μελιτζάνας να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου. 

Στρώνουμε το μείγμα της μελιτζάνας και τη ξινομυζήθρα πάνω στις φέτες του ψωμιού και σερβίρουμε.

 

Για τη μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα

  • 100 γρ. ελαιόλαδο 
  • 140 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά καρέ 
  • 45 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 10 γρ. σκόρδο 
  • 65 γρ. ντομάτες λιαστές, κομμένες σε λεπτά καρέ 
  • 110 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε καρέ 
  • 20 γρ. ελιές καλαμών, φιλέτο 
  • 15 γρ ξύδι κρέμα μπαλσάμικο 
  • 2 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος 
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα 
  • ψωμί χωριάτικο, κομμένο σε φέτες πάχους ½ εκ. 
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 

VIDEO DIRECTIONS

Για τη μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα

Σ’ ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού. Κόβουμε τη μία σκελίδα σκόρδου στη μέση, τρίβουμε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια  προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και αλατίζουμε. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει.  

Αν χρειάζεται, σουρώνουμε τις μελιτζάνες για να απομακρύνουμε τα λίπη που έχουν αποβάλει. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε  τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προαιρετικά, αφήνουμε το μείγμα της μελιτζάνας να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου. 

Στρώνουμε το μείγμα της μελιτζάνας και τη ξινομυζήθρα πάνω στις φέτες του ψωμιού και σερβίρουμε.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER