
VIDEO DIRECTIONS
Για τη μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα
Σ’ ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού. Κόβουμε τη μία σκελίδα σκόρδου στη μέση, τρίβουμε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και αλατίζουμε. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει.
Αν χρειάζεται, σουρώνουμε τις μελιτζάνες για να απομακρύνουμε τα λίπη που έχουν αποβάλει. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προαιρετικά, αφήνουμε το μείγμα της μελιτζάνας να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου.
Στρώνουμε το μείγμα της μελιτζάνας και τη ξινομυζήθρα πάνω στις φέτες του ψωμιού και σερβίρουμε.
Σχόλια