Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες σαγανάκι

  • 600 γρ. γαρίδες, με κεφάλι και ουρά
  • 5 γρ. μαραθόσπορος
  • 2 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ούζο
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 150 γρ. φέτα
  • 10 γρ. σκορδόλαδο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • μάραθος, ψιλοκομμένος
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις γαρίδες σαγανάκι

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα και από την άλλη πλευρά. Αποσύρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, την πιπεριά και το σκόρδο και όταν μυρίσουν σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε το ούζο να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα. Μαζί με τη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε και λίγη φρέσκια ντομάτα χωρίς τους σπόρους. Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, προσθέτουμε τις γαρίδες, την ντομάτα κονκασέ και τη φέτα και βάζουμε το σκεύος στον φούρνο μέχρι να αρχίσει να λιώνει η φέτα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε ρίχνοντας τα μυρωδικά, το σκορδόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι.

*Δείτε στο video πώς καθαρίζουμε τις γαρίδες.

 

Για τις γαρίδες σαγανάκι

  • 600 γρ. γαρίδες, με κεφάλι και ουρά
  • 5 γρ. μαραθόσπορος
  • 2 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ούζο
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 150 γρ. φέτα
  • 10 γρ. σκορδόλαδο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • μάραθος, ψιλοκομμένος
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Για τις γαρίδες σαγανάκι

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα και από την άλλη πλευρά. Αποσύρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, την πιπεριά και το σκόρδο και όταν μυρίσουν σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε το ούζο να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα. Μαζί με τη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε και λίγη φρέσκια ντομάτα χωρίς τους σπόρους. Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, προσθέτουμε τις γαρίδες, την ντομάτα κονκασέ και τη φέτα και βάζουμε το σκεύος στον φούρνο μέχρι να αρχίσει να λιώνει η φέτα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε ρίχνοντας τα μυρωδικά, το σκορδόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι.

*Δείτε στο video πώς καθαρίζουμε τις γαρίδες.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER