Nτιπ με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό

Nτιπ με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό

ΓΙΑ 500 ΓΡ. ΝΤΙΠ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (20 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ντιπ

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. γάλα
  • 20 γρ. ελαιόλαδο 
  • 120 γρ. σολομός καπνιστός
  • 40 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 5 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 8 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • κάππαρη
  • άνηθος, ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ντιπ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντιπ, εκτός από το μισό σολομό και το αγγούρι, σ' ένα πολυμηχάνημα.

Αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο σολομό και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τον ανακατεύουμε με το ντιπ και το αγγούρι.

Για το γαρνίρισμα

Σερβίρουμε το ντιπ, αφού το στολίσουμε με τα υλικά για το γαρνίρισμα.  

Μπορούμε να το συνοδεύουμε με ψητές πίτες ή τορτίγιες 

Για το ντιπ

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. γάλα
  • 20 γρ. ελαιόλαδο 
  • 120 γρ. σολομός καπνιστός
  • 40 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 5 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 8 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • κάππαρη
  • άνηθος, ψιλοκομμένος

Για το ντιπ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντιπ, εκτός από το μισό σολομό και το αγγούρι, σ' ένα πολυμηχάνημα.

Αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο σολομό και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τον ανακατεύουμε με το ντιπ και το αγγούρι.

Για το γαρνίρισμα

Σερβίρουμε το ντιπ, αφού το στολίσουμε με τα υλικά για το γαρνίρισμα.  

Μπορούμε να το συνοδεύουμε με ψητές πίτες ή τορτίγιες 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER