ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ντιπ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντιπ, εκτός από το μισό σολομό και το αγγούρι, σ' ένα πολυμηχάνημα.

Αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο σολομό και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τον ανακατεύουμε με το ντιπ και το αγγούρι.

Για το γαρνίρισμα

Σερβίρουμε το ντιπ, αφού το στολίσουμε με τα υλικά για το γαρνίρισμα.  

Μπορούμε να το συνοδεύουμε με ψητές πίτες ή τορτίγιες 

 


 Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο 

Εδώ η σαμπάνια βρίσκει …το άλλο της μισό! Επιλέξτε μία και απλά απολαύστε. Τα λόγια είναι περιττά.

Nτιπ με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό

Average: 4.4 (20 ψήφοι)
ΓΙΑ 500 ΓΡ. ΝΤΙΠ
15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για το ντιπ
    • 250 γρ. τυρί κρέμα
    • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 40 γρ. γάλα
    • 20 γρ. ελαιόλαδο 
    • 120 γρ. σολομός καπνιστός
    • 40 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρό καρέ
    • 5 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
    • 8 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
    • αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα
    • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • κάππαρη
    • άνηθος, ψιλοκομμένος

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Προέλευση & Καλλιέργεια Λευκή ποικιλία με... Διαβάστε περισσότερα
Δεκάποδο μαλακόστρακο που εμφανίζεται σε όλο τον... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης