Πέννες με γαρίδες και σάλτσα με γλυκές πιπεριές και τοματίνια Πέννες με γαρίδες και σάλτσα με γλυκές πιπεριές και τοματίνια

Πέννες με γαρίδες και σάλτσα με γλυκές πιπεριές και τοματίνια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (16 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
  • 300 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε στικς
  • 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. σκόρδο, σκελίδες σπασμένες
  • 80 γρ. νερό
  • 1 λίτρο Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο
  • 500 γρ. πέννες
  • 150 γρ. τοματίνια
  • 40 γρ. κάπαρη
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, πράσινο μέρος
  • 20 γρ. χυμό λαιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Αλατίζουμε καλά τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο καστανό χρώμα, για 1 λεπτό περίπου από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα τοματίνια, το σκόρδο, το νερό, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε  μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς, για 5 λεπτά περίπου.
Μεταφέρουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά από την κατσαρόλα στον κάδο ενός μπλέντερ, προσθέτουμε το
Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο και αλέθουμε σε υψηλή ταχύτητα. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το μείγμα με το ρόφημα, προσθέτουμε τις πένες και φέρνουμε σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο ώστε να σιγοβράζουν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαγειρευτούν. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί.
Μόλις η σάλτσα μας έχει χυλώσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο.

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
  • 300 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε στικς
  • 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. σκόρδο, σκελίδες σπασμένες
  • 80 γρ. νερό
  • 1 λίτρο Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο
  • 500 γρ. πέννες
  • 150 γρ. τοματίνια
  • 40 γρ. κάπαρη
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, πράσινο μέρος
  • 20 γρ. χυμό λαιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

VIDEO DIRECTIONS

Αλατίζουμε καλά τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο καστανό χρώμα, για 1 λεπτό περίπου από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα τοματίνια, το σκόρδο, το νερό, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε  μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς, για 5 λεπτά περίπου.
Μεταφέρουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά από την κατσαρόλα στον κάδο ενός μπλέντερ, προσθέτουμε το
Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο και αλέθουμε σε υψηλή ταχύτητα. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το μείγμα με το ρόφημα, προσθέτουμε τις πένες και φέρνουμε σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο ώστε να σιγοβράζουν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαγειρευτούν. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί.
Μόλις η σάλτσα μας έχει χυλώσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner