Για τα «ραβιόλι»
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε τις γαρίδες μαζί με το ασπράδι αβγού, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αναμειγνύουμε το μείγμα της γαρίδας, μαζί με εκείνο του κρεμμυδιού και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά.
Παίρνουμε τα φύλλα για dumblings και τοποθετούμε στην μέση του φύλλου 20 γρ από την γέμιση. Βρέχουμε τις άκρες με λίγη ποσότητα από το χτυπημένο αυγό. Κλείνουμε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας καλά τις άκρες και παράλληλα αφαιρώντας τον αέρα από το εσωτερικό του ζυμαρικού. Με το πινέλο αλείφουμε τις δύο άκρες του ζυμαρικού με αυγό και τις ενώνουμε φέρνοντας και τις δύο πάνω από τη γέμιση και πιέζοντάς τες ώστε να κολλήσουν και να δημιουργηθεί το «τορτελίνι». Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τα «τορτελίνι» και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε σε μπεν μαρί με πάγο, εάν δεν τα χρησιμοποιήσουμε άμεσα.
Για τη σάλτσα και το τελείωμα του πιάτου
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και το λέμονγκρας. Αλατίζουμε, ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα ¾ του κρασιού.
Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τις πιπεριές και το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μαγειρεμένα «ραβιόλι» μέσα και σιγο-μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.*
Προσθέτουμε τα βότανα, το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται.
* Σε περίπτωση που θέλουμε την σάλτσα περισσότερο δεμένη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο κορν-φλάουρ διαλυμένο σε νερό και να πήξουμε ελαφρά την σάλτσα.
Σχόλια