Για το κουσκούς
Τοποθετούμε το κουσκούς σ' ένα μπολ. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη, για 10-15 λεπτά.
Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά μ' ένα πιρούνι, για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σχόλια