Πέννες με ντομάτα, σαλάμι Λευκάδος και φέτα Πέννες με ντομάτα, σαλάμι Λευκάδος και φέτα

Πέννες με ντομάτα, σαλάμι Λευκάδος και φέτα

Για 4 μερίδες 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO
  • 200 γρ. σαλάμι, σε μέτριο καρέ
  • 200 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μέτριο καρέ
  • 240 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • σάλτσα ντομάτας 520 γρ.
  • 280 γρ. φέτα
  • 12 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. σαλάμι Λευκάδος, σε λεπτά στικς
  • 30 γρ. ψωμί, τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, ρίχνουμε 10 γρ. ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε, στρώνουμε το ψωμί σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα μέχρι να καβουρδιστεί για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό (7γρ. αλάτι ανά 1 λίτρο νερό), σύμφωνα με τις οδηγίες της MISKO και κρατάμε 100 γρ. νερό σε ένα σκεύος.
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 20γρ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σαλάμι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά και να πάρει λίγο χρώμα το σαλάμι, για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή φέτα, ανακατεύουμε και την σπάμε ελαφρώς με την κουτάλα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα και να χυλώσουν. Αν έχουμε περισσότερη υγρασία στο σκεύος, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε  μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν σωστά τα ζυμαρικά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μισό βασιλικό, το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας, μοιράζουμε από πάνω το σαλάμι σε στικς, τον υπόλοιπο βασιλικό, την υπόλοιπη φέτα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί που έχουμε καβουρδίσει.

Για το πιάτο

  • 500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO
  • 200 γρ. σαλάμι, σε μέτριο καρέ
  • 200 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μέτριο καρέ
  • 240 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • σάλτσα ντομάτας 520 γρ.
  • 280 γρ. φέτα
  • 12 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. σαλάμι Λευκάδος, σε λεπτά στικς
  • 30 γρ. ψωμί, τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, ρίχνουμε 10 γρ. ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε, στρώνουμε το ψωμί σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα μέχρι να καβουρδιστεί για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό (7γρ. αλάτι ανά 1 λίτρο νερό), σύμφωνα με τις οδηγίες της MISKO και κρατάμε 100 γρ. νερό σε ένα σκεύος.
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 20γρ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σαλάμι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά και να πάρει λίγο χρώμα το σαλάμι, για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή φέτα, ανακατεύουμε και την σπάμε ελαφρώς με την κουτάλα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα και να χυλώσουν. Αν έχουμε περισσότερη υγρασία στο σκεύος, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε  μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν σωστά τα ζυμαρικά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μισό βασιλικό, το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας, μοιράζουμε από πάνω το σαλάμι σε στικς, τον υπόλοιπο βασιλικό, την υπόλοιπη φέτα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί που έχουμε καβουρδίσει.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner