Παστίτσιο Παστίτσιο

Παστίτσιο

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30 X 22 X 7 ΕΚ., ΓΙΑ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
FiveStar: 
Average: 4.9 (9 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το παστίτσιο

  • 1.200 γρ. σάλτσα κιμά
  • 700 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 80 γρ. κρόκους, περίπου 4 κρόκους
  • 800 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο, βρασμένα 
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παστίτσιο

Σε ένα ταψί απλώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τη μισή ποσότητα από τα τυριά. Στρώνουμε τα μακαρόνια από άκρη σε άκρη και τα ισιώνουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα κιμά πάνω από τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τους κρόκους στη σάλτσα μπεσαμέλ και με το σύρμα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και με μια σπάτουλα τη στρώνουμε κατά μήκος. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και τοποθετούμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα.         

Για το παστίτσιο

  • 1.200 γρ. σάλτσα κιμά
  • 700 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 80 γρ. κρόκους, περίπου 4 κρόκους
  • 800 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο, βρασμένα 
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το παστίτσιο

Σε ένα ταψί απλώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τη μισή ποσότητα από τα τυριά. Στρώνουμε τα μακαρόνια από άκρη σε άκρη και τα ισιώνουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα κιμά πάνω από τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τους κρόκους στη σάλτσα μπεσαμέλ και με το σύρμα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και με μια σπάτουλα τη στρώνουμε κατά μήκος. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και τοποθετούμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα.         

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER