Σάλτσα κιμά

Σάλτσα κιμά

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ ΣΑΛΤΣΑ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (43 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα κιμά

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 325 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 130 γρ. κρασί, κόκκινο
  • 900 γρ. ντομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα
  • 100 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 γρ. ρίγανη
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι
  • ζάχαρη, αν χρειάζεται

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα κιμά

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να «πιει» όλα του τα υγρά.

Προσθέτουμε τότε τη ντομάτα, τον ζωμό και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.

Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 2 περίπου ώρες.

Προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά.

Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα, δοκιμάζουμε για αλάτι και ζάχαρη.

Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.

Για τη σάλτσα κιμά

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 325 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 130 γρ. κρασί, κόκκινο
  • 900 γρ. ντομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα
  • 100 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 γρ. ρίγανη
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι
  • ζάχαρη, αν χρειάζεται

Για τη σάλτσα κιμά

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να «πιει» όλα του τα υγρά.

Προσθέτουμε τότε τη ντομάτα, τον ζωμό και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.

Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 2 περίπου ώρες.

Προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά.

Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα, δοκιμάζουμε για αλάτι και ζάχαρη.

Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER