ΝΤΟΜΑΤΑ

ΝΤΟΜΑΤΑ

Από βοτανολογικής άποψης δεν είναι φυτό αλλά φρούτο, με καταγωγή από τη Νότια Αμερική. Ο καρπός παρουσιάζει, ανάλογα με την ποικιλία, διάφορα σχήματα, όπως σφαιρικό, πλακωτό, αχλαδόμορφο κ.ά.

Οι πρώτες ντομάτες που ήρθαν στην Ευρώπη ήταν κίτρινες, γι’ αυτό και οι Ιταλοί ονόμασαν τον καρπό "pomodoro", που σημαίνει "κίτρινο μήλο".

Η ντομάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό αλλά είναι χαμηλή σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες A, B και C. Χρησιμοποιείται ευρέως, μαγειρεμένη ή ψητή, σαν λαχανικό, σε σαλάτες, σε χυμούς ή σάλτσες. Έχει καλύτερη γεύση από το τέλος του καλοκαιριού μέχρι και το φθινόπωρο και υπάρχουν πολλές ποικιλίες για να επιλέξετε.

Οι πράσινες ντομάτες αφήνονται να ωριμάσουν μακριά από τον ήλιο. Οι ώριμες ντομάτες διατηρούνται εκτός ψυγείου για 1 εβδομάδα. Οι πολύ ώριμες στο ψυγείο για λίγες μέρες. 

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER