Μπιφτέκια στον φούρνο Μπιφτέκια στον φούρνο

Μπιφτέκια στον φούρνο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (349 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

Για τα μπιφτέκια με τις πατάτες

  • 800 γρ. μπιφτέκια πλασμένα
  • 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες λεπτές
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι

Για τα μπιφτέκια

  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ. χοιρινό κιμά
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 45 γρ. γάλα
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μαϊντανός
  • 3 γρ. ρίγανη
  • 3γρ. λουίζα
  • 5 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μπιφτέκια με τις πατάτες

Αναμειγνύουμε τις πατάτες με όλα τα υλικά εκτός από τα μπιφτέκια. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και από πάνω βάζουμε τα μπιφτέκια. Λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια των μπιφτεκιών και ψήνουμε στον φούρνο στους 200οC μέχρι να μαγειρευτούν τα μπιφτέκια και να ροδίσουν οι πατάτες και να μαλακώσουν, 40 λεπτά περίπου.

TIP: Οι πατάτες πρέπει να είναι σχετικά λεπτές σε πάχος ώστε να μαγειρευτούν μαζί με τα μπιφτέκια και έτσι αυτά να μην παραμαγειρευτούν.

Για τα μπιφτέκια

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το λάδι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας υγρός χυλός. Τοποθετούμε το μείγμα στο μπολ με τον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το τριμμένο ψωμί και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε σε μπιφτέκια των 200 γρ.

Για το πιάτο

Για τα μπιφτέκια με τις πατάτες

  • 800 γρ. μπιφτέκια πλασμένα
  • 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες λεπτές
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι

Για τα μπιφτέκια

  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ. χοιρινό κιμά
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 45 γρ. γάλα
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μαϊντανός
  • 3 γρ. ρίγανη
  • 3γρ. λουίζα
  • 5 γρ. αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μπιφτέκια με τις πατάτες

Αναμειγνύουμε τις πατάτες με όλα τα υλικά εκτός από τα μπιφτέκια. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και από πάνω βάζουμε τα μπιφτέκια. Λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια των μπιφτεκιών και ψήνουμε στον φούρνο στους 200οC μέχρι να μαγειρευτούν τα μπιφτέκια και να ροδίσουν οι πατάτες και να μαλακώσουν, 40 λεπτά περίπου.

TIP: Οι πατάτες πρέπει να είναι σχετικά λεπτές σε πάχος ώστε να μαγειρευτούν μαζί με τα μπιφτέκια και έτσι αυτά να μην παραμαγειρευτούν.

Για τα μπιφτέκια

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το λάδι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας υγρός χυλός. Τοποθετούμε το μείγμα στο μπολ με τον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το τριμμένο ψωμί και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε σε μπιφτέκια των 200 γρ.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner