ΠΑΤΑΤΑ

ΠΑΤΑΤΑ

Πατάτες ή γεώμηλα χαρακτηρίζονται οι υπόγειοι κόνδυλοι του φυτού Solanum Τuberosum της οικογένειας των Σολανιδών. Προέρχονται από τη Νότια Αμερική και διαδόθηκαν στην Ελλάδα το 1830, επί Καποδίστρια.

Είναι φυτό μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσιο σε υδατάνθρακες και άμυλο. Αποτελεί βασική τροφή σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Μια πατάτα μεσαίου μεγέθους περιέχει το 50% περίπου της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C.

Οι ποικιλίες διακρίνονται σε κιτρινόσαρκες και λευκόσαρκες και, ανάλογα με τη συμπεριφορά τους στο βράσιμο, σε πατάτες με σάρκα συνεκτική και σε πατάτες με σάρκα αλευρώδη. Οι πρώτες από αυτές είναι κατάλληλες για βραστές ή ψητές πατάτες και οι δεύτερες για τηγανητές, για πουρέ και σούπες.

Οι πατάτες διατηρούνται όπως τις αγοράζουμε, χωρίς να τις πλύνουμε, σε σκοτεινό, καλά αεριζόμενο και δροσερό μέρος. Οι υγιείς πατάτες στους 4 οC διατηρούνται για αρκετούς μήνες και στους 7 με 10 οC μέχρι δύο μήνες. Οι πρώιμες φρέσκες πατάτες διατηρούνται μόνο για 1 εβδομάδα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner