Ριγκατόνι ογκρατέν με ντομάτα, μοτσαρέλα, βασιλικό και πεπερόνι Ριγκατόνι ογκρατέν με ντομάτα, μοτσαρέλα, βασιλικό και πεπερόνι

Ριγκατόνι ογκρατέν με ντομάτα, μοτσαρέλα, βασιλικό και πεπερόνι

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (19 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ριγκατόνι ογκρατέν

  • 500 γρ. Ριγκατόνι 
  • 800 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 15 γρ. πάνκο ή φρυγανιά, τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 440 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. πεπερόνι, σε λεπτά στίκς
  • 16 γρ. βασιλικός, μόνο τα φύλλα
  • μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το ριγκατόνι ογκρατέν

Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα Ριγκατόνι για 4’ με 5’ λεπτά. Σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το πάνκο, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Στο μπολ με τα ζυμαρικά προσθέτουμε 200γρ. από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, το μισό μείγμα των ζυμαρικών, προσθέτουμε μοιράζοντας σε όλο το ταψί  το μισό πεπερόνι, πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα του πάνκο, μοιράζουμε τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα, τον μισό βασιλικό και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τελείωμα προσθέτουμε τη φρέσκια μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να λιώσουν τα τυριά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα πολύ ωραίο χρώμα από πάνω και να έχουν λιώσει τα τυριά.

Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για μερικά λεπτά και σερβίρουμε.

 

Για το ριγκατόνι ογκρατέν

  • 500 γρ. Ριγκατόνι 
  • 800 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 15 γρ. πάνκο ή φρυγανιά, τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 440 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. πεπερόνι, σε λεπτά στίκς
  • 16 γρ. βασιλικός, μόνο τα φύλλα
  • μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το ριγκατόνι ογκρατέν

Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα Ριγκατόνι για 4’ με 5’ λεπτά. Σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το πάνκο, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Στο μπολ με τα ζυμαρικά προσθέτουμε 200γρ. από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, το μισό μείγμα των ζυμαρικών, προσθέτουμε μοιράζοντας σε όλο το ταψί  το μισό πεπερόνι, πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα του πάνκο, μοιράζουμε τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα, τον μισό βασιλικό και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τελείωμα προσθέτουμε τη φρέσκια μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να λιώσουν τα τυριά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα πολύ ωραίο χρώμα από πάνω και να έχουν λιώσει τα τυριά.

Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για μερικά λεπτά και σερβίρουμε.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner