Ματσάτα με μοσχάρι μαγειρευτό, φρέσκο θυμάρι και ξινομυζήθρα Ματσάτα με μοσχάρι μαγειρευτό, φρέσκο θυμάρι και ξινομυζήθρα

Ματσάτα με μοσχάρι μαγειρευτό, φρέσκο θυμάρι και ξινομυζήθρα

4 μερίδες 120 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

 

Για το μαγειρευτό μοσχάρι με ματσάτα

  • 500 γρ. Ματσάτα MISKO Χρυσή Σειρά
  • 1,2 κιλά μοσχάρι ελιά, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε μεσαίο καρέ
  • 100 γρ. μπέικον, σε μεσαίο καρέ
  • 250 γρ. κρεμμύδια, σε μεσαίο καρέ
  • 150 γρ. καρότα, σε μεσαίο καρέ
  • 100 γρ. σελινόριζα, σε μεσαίο καρέ
  • 50 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 150 γρ. κόκκινο κρασί
  • 50 γρ. μαυροδάφνη
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 850 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 10 γρ. θυμάρι
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι  
  • μαύρο πιπέρι σε κόκους, τριμμένο
  • ξινομυζήθρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τα ματσάτα με το μοσχάρι και τα λαχανικά και γαρνίρουμε με παρμεζάνα, ξινομυζήθρα και μαύρο πιπέρι.

Για το μαγειρευτό μοσχάρι με ματσάτα

Αλατίζουμε τα μοσχαρίσια κομμάτια από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κρατάμε σε μια άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

 

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε  το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη σελινόριζα, το καρότο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, και το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν και αυτά ένα έντονο χρώμα ανακατεύοντάς τα ανά τακτά διαστήματα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μυρίσει έντονα το σκόρδο. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε για 2’ λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κρέας. Δυναμώνουμε τη φωτιά, φέρνουμε πάλι σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι, για περίπου 2 ώρες.

 

Εναλλακτικά, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C.

 

Σε άφθονο και καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τη Ματσάτα Χρυσή σειρά MISKO και βράζουμε 2’ λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνει ο κατασκευαστής στη συσκευασία.

 

Μόλις το κρέας έχει μαλακώσει το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το κομμένο κρέας, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά.

 

Για το πιάτο

 

Για το μαγειρευτό μοσχάρι με ματσάτα

  • 500 γρ. Ματσάτα MISKO Χρυσή Σειρά
  • 1,2 κιλά μοσχάρι ελιά, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε μεσαίο καρέ
  • 100 γρ. μπέικον, σε μεσαίο καρέ
  • 250 γρ. κρεμμύδια, σε μεσαίο καρέ
  • 150 γρ. καρότα, σε μεσαίο καρέ
  • 100 γρ. σελινόριζα, σε μεσαίο καρέ
  • 50 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 150 γρ. κόκκινο κρασί
  • 50 γρ. μαυροδάφνη
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 850 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 10 γρ. θυμάρι
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι  
  • μαύρο πιπέρι σε κόκους, τριμμένο
  • ξινομυζήθρα

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τα ματσάτα με το μοσχάρι και τα λαχανικά και γαρνίρουμε με παρμεζάνα, ξινομυζήθρα και μαύρο πιπέρι.

Για το μαγειρευτό μοσχάρι με ματσάτα

Αλατίζουμε τα μοσχαρίσια κομμάτια από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κρατάμε σε μια άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

 

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε  το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη σελινόριζα, το καρότο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, και το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν και αυτά ένα έντονο χρώμα ανακατεύοντάς τα ανά τακτά διαστήματα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μυρίσει έντονα το σκόρδο. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε για 2’ λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κρέας. Δυναμώνουμε τη φωτιά, φέρνουμε πάλι σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι, για περίπου 2 ώρες.

 

Εναλλακτικά, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C.

 

Σε άφθονο και καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τη Ματσάτα Χρυσή σειρά MISKO και βράζουμε 2’ λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνει ο κατασκευαστής στη συσκευασία.

 

Μόλις το κρέας έχει μαλακώσει το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το κομμένο κρέας, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ