Σεβίτσε Σεβίτσε

Σεβίτσε

Για 2 μερίδες 20 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (9 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σεβίτσε

 
  • 300 γρ. λευκό ψάρι, φιλέτο, χωρίς κόκκαλα και πέτσα, σε μέτριο καρέ (λαυράκι, τσιπούρα, μαγιάτικο)
  • 4 γρ. πιπεριά chili, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. υγρό μαριναρίσματος (leche de tigre)
  • 40 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
  • 80 γρ. γλυκοπατάτα, βρασμένη, σε κύβους
  • 40 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • φρέσκος κόλιανδρος, φύλλα (για το γαρνίρισμα)
 

Για το υγρό μαριναρίσματος (leche de tigre)

  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. πιπεριά chili, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. λεμόνι, χυμός
  • 150 γρ. λάιμ, χυμός
  • 4 γρ. φρέσκος κόλιανδρος, φύλλα, ψιλοκομμένος
  • φρέσκος κόλλιανδρος, κοτσάνια
  • αλάτι

Έξτρα υλικά για να επιλέξουμε

  • τζίντζερ για το μαρινάρισμα
  • ξύσμα λεμόνι ή λάιμ για το τελείωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το σεβίτσε

Αλατίζουμε το ψάρι και το προσθέτουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι, σουρώνουμε το υγρό μαριναρίσματος μέσα στο μπολ με το ψάρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι το ψάρι να ασπρίσει εξωτερικά αλλά να παραμένει ωμό στο εσωτερικό του (μπορείτε να προσαρμόσετε τον χρόνο μαριναρίσματος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας).

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το μαριναρισμένο ψάρι προσέχοντας να αφήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερη μαρινάδα να περάσει στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας, προσθέτουμε από πάνω τον φρέσκο κόλιανδρο και λίγο από το υγρό μαριναρίσματος.

Για το υγρό μαριναρίσματος (leche de tigre)

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λεμόνι, το λάιμ, το σκόρδο, το τσίλι, λίγο αλάτι, τα κοτσάνια του φρέσκου κόλιανδρου και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να βγάλουν τα υλικά τα αρώματά τους στο μείγμα, για περίπου 30 λεπτά (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υγρό απευθείας αν το επιθυμούμε).

Tips:

*Μπορείτε να προσθέσετε στα υγρά από το μαρινάρισμα λίγη σόγια και να φτιάξετε μία σάλτσα για το τελείωμα.

 *Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από εσπεριδοειδή στο τελείωμα για να εμπλουτίσετε τα αρώματα της συνταγής. 

 

Για το σεβίτσε

 
  • 300 γρ. λευκό ψάρι, φιλέτο, χωρίς κόκκαλα και πέτσα, σε μέτριο καρέ (λαυράκι, τσιπούρα, μαγιάτικο)
  • 4 γρ. πιπεριά chili, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. υγρό μαριναρίσματος (leche de tigre)
  • 40 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
  • 80 γρ. γλυκοπατάτα, βρασμένη, σε κύβους
  • 40 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • φρέσκος κόλιανδρος, φύλλα (για το γαρνίρισμα)
 

Για το υγρό μαριναρίσματος (leche de tigre)

  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. πιπεριά chili, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. λεμόνι, χυμός
  • 150 γρ. λάιμ, χυμός
  • 4 γρ. φρέσκος κόλιανδρος, φύλλα, ψιλοκομμένος
  • φρέσκος κόλλιανδρος, κοτσάνια
  • αλάτι

Έξτρα υλικά για να επιλέξουμε

  • τζίντζερ για το μαρινάρισμα
  • ξύσμα λεμόνι ή λάιμ για το τελείωμα

VIDEO DIRECTIONS

Για το σεβίτσε

Αλατίζουμε το ψάρι και το προσθέτουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι, σουρώνουμε το υγρό μαριναρίσματος μέσα στο μπολ με το ψάρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι το ψάρι να ασπρίσει εξωτερικά αλλά να παραμένει ωμό στο εσωτερικό του (μπορείτε να προσαρμόσετε τον χρόνο μαριναρίσματος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας).

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το μαριναρισμένο ψάρι προσέχοντας να αφήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερη μαρινάδα να περάσει στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας, προσθέτουμε από πάνω τον φρέσκο κόλιανδρο και λίγο από το υγρό μαριναρίσματος.

Για το υγρό μαριναρίσματος (leche de tigre)

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λεμόνι, το λάιμ, το σκόρδο, το τσίλι, λίγο αλάτι, τα κοτσάνια του φρέσκου κόλιανδρου και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να βγάλουν τα υλικά τα αρώματά τους στο μείγμα, για περίπου 30 λεπτά (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υγρό απευθείας αν το επιθυμούμε).

Tips:

*Μπορείτε να προσθέσετε στα υγρά από το μαρινάρισμα λίγη σόγια και να φτιάξετε μία σάλτσα για το τελείωμα.

 *Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από εσπεριδοειδή στο τελείωμα για να εμπλουτίσετε τα αρώματα της συνταγής. 

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner