VIDEO DIRECTIONS
Για το σεβίτσε
Αλατίζουμε το ψάρι και το προσθέτουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι, σουρώνουμε το υγρό μαριναρίσματος μέσα στο μπολ με το ψάρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι το ψάρι να ασπρίσει εξωτερικά αλλά να παραμένει ωμό στο εσωτερικό του (μπορείτε να προσαρμόσετε τον χρόνο μαριναρίσματος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας).
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το μαριναρισμένο ψάρι προσέχοντας να αφήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερη μαρινάδα να περάσει στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας, προσθέτουμε από πάνω τον φρέσκο κόλιανδρο και λίγο από το υγρό μαριναρίσματος.
Για το υγρό μαριναρίσματος (leche de tigre)
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λεμόνι, το λάιμ, το σκόρδο, το τσίλι, λίγο αλάτι, τα κοτσάνια του φρέσκου κόλιανδρου και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να βγάλουν τα υλικά τα αρώματά τους στο μείγμα, για περίπου 30 λεπτά (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υγρό απευθείας αν το επιθυμούμε).
Tips:
*Μπορείτε να προσθέσετε στα υγρά από το μαρινάρισμα λίγη σόγια και να φτιάξετε μία σάλτσα για το τελείωμα.
*Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από εσπεριδοειδή στο τελείωμα για να εμπλουτίσετε τα αρώματα της συνταγής.
Σχόλια