Κινόα με κάρι και πράσινο μήλο Κινόα με κάρι και πράσινο μήλο

Κινόα με κάρι και πράσινο μήλο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (16 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. κάρι κίτρινο, σε σκόνη
  • 4 γρ. κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 100 γρ. κινόα λευκή
  • 160 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 3 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο σε στικς
  • 15 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, σπασμένο σε κομμάτια
  • 2 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρι, τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε την κινόα, τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση ώστε να σιγοβράζει, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει η κινόα τα υγρά, να μαγειρευτεί (προτείνουμε al dente) για 8 με 10 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει η κινόα, προσθέτουμε τον  μαϊντανό, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σε ένα πιάτο σερβίρουμε την κινόα και προσθέτουμε από πάνω το πράσινο μήλο και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. κάρι κίτρινο, σε σκόνη
  • 4 γρ. κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 100 γρ. κινόα λευκή
  • 160 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 3 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο σε στικς
  • 15 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, σπασμένο σε κομμάτια
  • 2 γρ. αλάτι

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρι, τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε την κινόα, τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση ώστε να σιγοβράζει, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει η κινόα τα υγρά, να μαγειρευτεί (προτείνουμε al dente) για 8 με 10 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει η κινόα, προσθέτουμε τον  μαϊντανό, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σε ένα πιάτο σερβίρουμε την κινόα και προσθέτουμε από πάνω το πράσινο μήλο και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner