Σαλάτα με γαλλικές πατάτες, μυρωδικά και αντζούγιες

Σαλάτα με γαλλικές πατάτες, μυρωδικά και αντζούγιες

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 3.9 (25 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 1,3 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 90 γρ. χυμός λεμόνι 
  • 5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. αντζούγιες
  • 2 γρ. λεμόνι ξύσμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τις πατάτες και τοποθετούμε στην φωτιά.

Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τις παραμαγειρέψουμε και λιώσουν.

Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
 

Για τη σαλάτα

  • 1,3 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 90 γρ. χυμός λεμόνι 
  • 5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. αντζούγιες
  • 2 γρ. λεμόνι ξύσμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα

Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τις πατάτες και τοποθετούμε στην φωτιά.

Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τις παραμαγειρέψουμε και λιώσουν.

Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner