VIDEO DIRECTIONS
Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά.
Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 30 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα κάστανα και το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να χυλώσει το φαγητό. Προσθέτουμε το θυμάρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.
Σχόλια