Φασολάδα Φασολάδα

Φασολάδα

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη φασολάδα

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. καρότο, με μέτριο καρέ
  • 100 γρ. σέλερι, σε μικρό καρέ
  • 300 γρ. φασόλια, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1.200 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό 
  • 20 γρ. σκόρδο
  • 14 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη φασολάδα

Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με κρύο νερό (να τα σκεπάζει και να περισσεύει) να βράσουν. Αφού πάρουν μερικές βράσεις, χύνουμε αυτό το νερό και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου ή νερό  (ζεστό κατά προτίμηση).

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια.

 

Tip: Αν θέλουμε να χυλώσουμε τη σούπα αλέθουμε μια μικρή ποσότητα από τα στερεά και την επιστρέφουμε στη σούπα.

Για τη φασολάδα

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. καρότο, με μέτριο καρέ
  • 100 γρ. σέλερι, σε μικρό καρέ
  • 300 γρ. φασόλια, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1.200 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό 
  • 20 γρ. σκόρδο
  • 14 γρ. αλάτι

Για τη φασολάδα

Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με κρύο νερό (να τα σκεπάζει και να περισσεύει) να βράσουν. Αφού πάρουν μερικές βράσεις, χύνουμε αυτό το νερό και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου ή νερό  (ζεστό κατά προτίμηση).

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια.

 

Tip: Αν θέλουμε να χυλώσουμε τη σούπα αλέθουμε μια μικρή ποσότητα από τα στερεά και την επιστρέφουμε στη σούπα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER