Φασολάδα Φασολάδα

Φασολάδα

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 75 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (28 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη φασολάδα

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. καρότο, με μέτριο καρέ
  • 100 γρ. σέλερι, σε μικρό καρέ
  • 300 γρ. φασόλια, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1.200 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό 
  • 20 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 14 γρ. αλάτι
  • 1 φύλλο δάφνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη φασολάδα

Σε μια κατσαρόλα ιδρώνουμε τα λαχανικά χωρίς να δώσουμε χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Συνεχίζουμε με τη ντομάτα κονκασέ, τα φασόλια και τον ζωμό κοτόπουλο ή νερό (ζεστό κατά προτίμηση). Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια.

TIP: Αν θέλουμε να χυλώσουμε τη σούπα αλέθουμε μια μικρή ποσότητα από τα στερεά και την επιστρέφουμε στη σούπα.

 

Για τη φασολάδα

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. καρότο, με μέτριο καρέ
  • 100 γρ. σέλερι, σε μικρό καρέ
  • 300 γρ. φασόλια, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1.200 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό 
  • 20 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 14 γρ. αλάτι
  • 1 φύλλο δάφνη

VIDEO DIRECTIONS

Για τη φασολάδα

Σε μια κατσαρόλα ιδρώνουμε τα λαχανικά χωρίς να δώσουμε χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Συνεχίζουμε με τη ντομάτα κονκασέ, τα φασόλια και τον ζωμό κοτόπουλο ή νερό (ζεστό κατά προτίμηση). Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια.

TIP: Αν θέλουμε να χυλώσουμε τη σούπα αλέθουμε μια μικρή ποσότητα από τα στερεά και την επιστρέφουμε στη σούπα.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER