Γεμιστά με κιμά  Γεμιστά με κιμά

Γεμιστά με κιμά

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30 Χ 25 ΕΚ., ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.4 (64 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα γεμιστά

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 κολοκύθια στρογγυλά
  • γέμιση
  • σάλτσα ψησίματος
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ψίχα από τη μελιτζάνα
  • ψίχα από το κολοκύθι
  • 40 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ. ψίχα από τη ντομάτα (συμπληρώνουμε αν δεν είναι αρκετή)
  • 225 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. νερό
  • 150 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 15 γρ. φρέσκο δυόσμο
  • 5 γρ. ξερό δυόσμο
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα ψησίματος

  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. πελτέ τομάτας
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα γεμιστά

Κόβουμε στις μελιτζάνες μια λεπτή φέτα κατά μήκος και αφαιρούμε με προσοχή το εσωτερικό τους χωρίς να αφαιρέσουμε όλη την ψίχα τους. Βάζουμε την ψίχα σε ένα μπολ.

Κόβουμε στις ντομάτες και τα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε  την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ χωριστά για το κάθε λαχανικό. 

Κόβουμε στις πιπεριές ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε τους σπόρους. Αλέθουμε τις ψίχες από το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και τα φυλάμε σε ένα μπολ.

Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τις πιπεριές  χωρίς να τις παραφουσκώσουμε. Σκεπάζουμε τα λαχανικά με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C, ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη ώστε να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να κάνουν μια ελαφριά κρούστα.

 

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τα αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας και του κολοκυθιού. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, τη γέμιση της ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ξερό δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει όλο το ζουμί του, για 10 λεπτά περίπου.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον φρέσκο δυόσμο.

Για τη σάλτσα ψησίματος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τα γεμιστά

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 κολοκύθια στρογγυλά
  • γέμιση
  • σάλτσα ψησίματος
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ψίχα από τη μελιτζάνα
  • ψίχα από το κολοκύθι
  • 40 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ. ψίχα από τη ντομάτα (συμπληρώνουμε αν δεν είναι αρκετή)
  • 225 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. νερό
  • 150 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 15 γρ. φρέσκο δυόσμο
  • 5 γρ. ξερό δυόσμο
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα ψησίματος

  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. πελτέ τομάτας
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

Για τα γεμιστά

Κόβουμε στις μελιτζάνες μια λεπτή φέτα κατά μήκος και αφαιρούμε με προσοχή το εσωτερικό τους χωρίς να αφαιρέσουμε όλη την ψίχα τους. Βάζουμε την ψίχα σε ένα μπολ.

Κόβουμε στις ντομάτες και τα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε  την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ χωριστά για το κάθε λαχανικό. 

Κόβουμε στις πιπεριές ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε τους σπόρους. Αλέθουμε τις ψίχες από το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και τα φυλάμε σε ένα μπολ.

Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τις πιπεριές  χωρίς να τις παραφουσκώσουμε. Σκεπάζουμε τα λαχανικά με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C, ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη ώστε να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να κάνουν μια ελαφριά κρούστα.

 

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τα αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας και του κολοκυθιού. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, τη γέμιση της ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ξερό δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει όλο το ζουμί του, για 10 λεπτά περίπου.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον φρέσκο δυόσμο.

Για τη σάλτσα ψησίματος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner