Τάρτα με πράσο και ντομάτα

Τάρτα με πράσο και ντομάτα

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ 27 EK. ή ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΙΕΡΕΣ ΤΩΝ 10 ΕΚ. 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (43 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 400 γρ. ζύμη brisée (ζύμη για αλμυρή τάρτα)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 570 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αυγού
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 30 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.

Σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, το τυρί, λίγο αλάτι και το εστραγκόν.

Στρώνουμε το μείγμα του πράσου στη βάση κάθε τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.

Για το πιάτο

  • 400 γρ. ζύμη brisée (ζύμη για αλμυρή τάρτα)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 570 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αυγού
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 30 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.

Σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, το τυρί, λίγο αλάτι και το εστραγκόν.

Στρώνουμε το μείγμα του πράσου στη βάση κάθε τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER