Πίτσα μαργαρίτα

Πίτσα μαργαρίτα

ΓΙΑ 1 ΠΙΤΣΑ 28 ΕΚ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτσα μαργαρίτα

  • 180 γρ.  ζύμη πίτσας
  • 180 γρ.  σάλτσα ντομάτας
  • 125 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. βασιλικός φρέσκος

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 800 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες από κονσέρβα
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. βασιλικός φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 5 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτσα μαργαρίτα

Ανοίγουμε τη ζύμη στρογγυλή και την ακουμπάμε στο αντικολλητικό τετράγωνο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 4-5’ (τοποθετούμε στην προτελευταία θέση του φούρνου αν ψήσουμε με αντιστάσεις πάνω κάτω ή στη μεσαία θέση αν ψήσουμε σε αέρα).

Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και προσθέτουμε την μοτσαρέλλα και ξαναψήνουμε για άλλα 3’-4’ μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να πάρει η μπορντούρα της πίτσας ένα χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε από το ταψί, βάζουμε στο πιάτο, κόβουμε και ρίχνουμε το φρέσκο βασιλικό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα ντομάτας

Στο μίξερ πολτοποιούμε την ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι (χωρίς να ξεχνάμε ότι θα βγάλουν αλμύρα τα υλικά που θα προσθέσουμε π.χ αλλαντικά, τυριά) και προσθέτουμε τη ζάχαρη (για να ισορροπήσουμε την οξύτητα της ντομάτας),  το ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού, για το άρωμα. Αφήνουμε τη σάλτσα να αρωματιστεί με το βασιλικό, για περίπου μισή ώρα.

Για την πίτσα μαργαρίτα

  • 180 γρ.  ζύμη πίτσας
  • 180 γρ.  σάλτσα ντομάτας
  • 125 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. βασιλικός φρέσκος

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 800 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες από κονσέρβα
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. βασιλικός φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 5 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

Για την πίτσα μαργαρίτα

Ανοίγουμε τη ζύμη στρογγυλή και την ακουμπάμε στο αντικολλητικό τετράγωνο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 4-5’ (τοποθετούμε στην προτελευταία θέση του φούρνου αν ψήσουμε με αντιστάσεις πάνω κάτω ή στη μεσαία θέση αν ψήσουμε σε αέρα).

Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και προσθέτουμε την μοτσαρέλλα και ξαναψήνουμε για άλλα 3’-4’ μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να πάρει η μπορντούρα της πίτσας ένα χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε από το ταψί, βάζουμε στο πιάτο, κόβουμε και ρίχνουμε το φρέσκο βασιλικό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα ντομάτας

Στο μίξερ πολτοποιούμε την ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι (χωρίς να ξεχνάμε ότι θα βγάλουν αλμύρα τα υλικά που θα προσθέσουμε π.χ αλλαντικά, τυριά) και προσθέτουμε τη ζάχαρη (για να ισορροπήσουμε την οξύτητα της ντομάτας),  το ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού, για το άρωμα. Αφήνουμε τη σάλτσα να αρωματιστεί με το βασιλικό, για περίπου μισή ώρα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER