Μοσχαρίσιο καρπάτσιο με κάππαρη και ελιές

Μοσχαρίσιο καρπάτσιο με κάππαρη και ελιές

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.1 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχαρίσιο καρπάτσιο

  • 500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, καθαρισμένο από το λίπος
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μουστάρδα
  • 10 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για τη γαρνιτούρα και το τελείωμα του πιάτου

  • 80 γρ. παρμεζάνα, σε φλούδες
  • 80 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες ζουλιέν
  • 20 γρ. κάππαρη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι θαλασσινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχαρίσιο καρπάτσιο

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μυρωδικά με τη μουστάρδα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει σκούρο και χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το κρέας και, αφού κρυώσει πρώτα, το αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας. Τυλίγουμε το φιλέτο σφιχτά με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ‒αλλά όχι να παγώσει‒, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε σε λεπτές φέτες .

Για τη γαρνιτούρα και το τελείωμα του πιάτου

Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με ζαμπονομηχανή. Στρώνουμε το κρέας κυκλικά σε ένα κρύο πιάτο και γαρνίρουμε με την παρμεζάνα, τις ελιές και την κάππαρη. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.

Για το μοσχαρίσιο καρπάτσιο

  • 500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, καθαρισμένο από το λίπος
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μουστάρδα
  • 10 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για τη γαρνιτούρα και το τελείωμα του πιάτου

  • 80 γρ. παρμεζάνα, σε φλούδες
  • 80 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες ζουλιέν
  • 20 γρ. κάππαρη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι θαλασσινό

Για το μοσχαρίσιο καρπάτσιο

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μυρωδικά με τη μουστάρδα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει σκούρο και χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το κρέας και, αφού κρυώσει πρώτα, το αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας. Τυλίγουμε το φιλέτο σφιχτά με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ‒αλλά όχι να παγώσει‒, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε σε λεπτές φέτες .

Για τη γαρνιτούρα και το τελείωμα του πιάτου

Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με ζαμπονομηχανή. Στρώνουμε το κρέας κυκλικά σε ένα κρύο πιάτο και γαρνίρουμε με την παρμεζάνα, τις ελιές και την κάππαρη. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER