Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Προέλευση
Λευκή ποικιλία, γαλλικής καταγωγής και καλλιεργήσιμη πια διεθνώς.

Αρώματα
Κομμένο γρασίδι, σπαράγγι, φραγκοστάφυλο, gooseberry, νότες εσπεριδοειδών.

Στόμα
Φρέσκο, τραγανό, με δυνατή, πληθωρική γεύση, υψηλή οξύτητα και πλούσιο σώμα.

Γενικές πληροφορίες
Είναι μια από τις ποικιλίες που δίνουν κρασιά με παραλλαγές στον χαρακτήρα τους ανάλογα με τον τόπο καλλιέργειας. Κάποιες από τις δημοφιλέστερες ζώνες παραγωγής του, είναι οι εξής:

  • New Zealand (Marlborough): δίνει επιπλέον αρώματα  passion fruit, ακτινίδιο, κονσέρβα σπαραγγιών,
  • Loire Valley (Λίγηρας): στα Sancerre &  Pouilly Fumé, δίνει αρώματα χορταρικών, τσουκνίδας (το οποίο βρίσκουμε και σε κάποια Νοτιοαφρικάνικα) και mineral.
  • California: πωλούνται υπό την ονομασία Fume Blanc, τα οποία έχουν ωριμάσει σε βαρέλι και έτσι ο αρωματικός τους χαρακτήρας εξελίσσεται.
  • Bordeaux (Sauternes ): Λόγω της φυσικής φρεσκάδας του, επίσης χρησιμοποιείται ως Blend με το Semillon, για την παραγωγή γλυκών κρασιών.

Επίσης καλλιεργείται σήμερα σε αρκετές άλλες περιοχές, παράγοντας κρασιά, που σε γενικές γραμμές είναι αρκετά μονοδιάστατα και, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, είναι καλύτερο να καταναλώνονται νέα. Συνοδεύει ψάρι, θαλασσινά, καθώς και ελαφριά γεύματα, όπως σαλάτα με κοτόπουλο. Είναι επίσης εξαιρετικό ως απεριτίφ.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner