Μπρουσκέτα με ντομάτα, φέτα και πέστο βασιλικού Μπρουσκέτα με ντομάτα, φέτα και πέστο βασιλικού

Μπρουσκέτα με ντομάτα, φέτα και πέστο βασιλικού

ΓΙΑ 8 ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (43 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις μπρουσκέτες

  • 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 30 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 10 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • αλάτι χοντρό
  • ρόκα καθαρισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπρουσκέτες

Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού.

Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά.

Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Αλείφουμε τις ψημένες φέτες με το πέστο, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατίζουμε.

Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τη ρόκα.

Για τις μπρουσκέτες

  • 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 30 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 10 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • αλάτι χοντρό
  • ρόκα καθαρισμένη

Για τις μπρουσκέτες

Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού.

Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά.

Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Αλείφουμε τις ψημένες φέτες με το πέστο, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατίζουμε.

Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τη ρόκα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner