Κρεατόσουπα Κρεατόσουπα

Κρεατόσουπα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 150 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (7 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι σιδηρόδρομος
  • 1,2 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 40 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ
  • 100  γρ. πράσο, σε καρέ
  • 100  γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε καρέ
  • 100 γρ. καρότο, σε καρέ
  • 100 γρ. πατάτα, καθαρισμένη, σε καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. μαϊντανό, φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. θυμάρι, φύλλα, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το μοσχάρι, τον ζωμό κοτόπουλο και αλατίζουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια ένταση έτσι ώστε να το φαγητό μας να σιγοβράζει. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε τον ζωμό και όταν πλέον πάψουν να εμφανίζονται αφροί στην επιφάνεια του, προσθέτουμε τον πελτέ, το κρεμμύδι, το πράσο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά αλλά όχι σε σημείο που να λιώνει, για 1,5 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σελινόριζα, το καρότο, την πατάτα, το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα κομμάτια του κρέατος, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται. Τέλος προσθέτουμε τα βότανα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε μοιράζοντας τη σούπα και το κρέας σε βαθιά μπολ και ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

  • 1 κιλό μοσχάρι σιδηρόδρομος
  • 1,2 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 40 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ
  • 100  γρ. πράσο, σε καρέ
  • 100  γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε καρέ
  • 100 γρ. καρότο, σε καρέ
  • 100 γρ. πατάτα, καθαρισμένη, σε καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. μαϊντανό, φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. θυμάρι, φύλλα, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το μοσχάρι, τον ζωμό κοτόπουλο και αλατίζουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια ένταση έτσι ώστε να το φαγητό μας να σιγοβράζει. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε τον ζωμό και όταν πλέον πάψουν να εμφανίζονται αφροί στην επιφάνεια του, προσθέτουμε τον πελτέ, το κρεμμύδι, το πράσο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά αλλά όχι σε σημείο που να λιώνει, για 1,5 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σελινόριζα, το καρότο, την πατάτα, το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα κομμάτια του κρέατος, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται. Τέλος προσθέτουμε τα βότανα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε μοιράζοντας τη σούπα και το κρέας σε βαθιά μπολ και ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner