ΠΙΠΕΡΙ

ΠΙΠΕΡΙ

Ονομασία των αποξηραμένων καρπών του αναρριχώμενου θάμνου Piper Νigrum, που συναντάται σε Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ινδία, Βραζιλία και σε κάποια μέρη της Αφρικής. Κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των καρυκευμάτων. Οι πράσινοι, μαύροι και λευκοί κόκκοι πιπεριού αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στάδια ωρίμανσης ή/και επεξεργασίας του ίδιου καρπού. Οι πράσινοι είναι οι φρέσκοι και άγουροι κόκκοι και κυκλοφορούν αποξηραμένοι ή σε άλμη. Οι μαύροι είναι οι αποξηραμένοι μισοώριμοι κόκκοι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ολόκληροι ή φρεσκοαλεσμένοι. Οι λευκοί είναι οι πιο ώριμοι κόκκοι, που ξεφλουδίζονται και αποξηραίνονται. Είναι πιο καυτεροί και λιγότερο αρωματικοί από τους μαύρους. Το πιπέρι χρησιμοποιείται για το άρωμα και τη σπιρτάδα του, δύο στοιχεία που για να διατηρηθούν θα πρέπει το πιπέρι να είναι φρεσκοτριμμένο.

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER