VIDEO DIRECTIONS
Για το τελείωμα του πιάτου
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω τα δύο είδη τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μια ωραία και χρυσαφένια κρούστα.
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Φέρνουμε σε βρασμό, και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, αλατίζουμε και αναμειγνύουμε μέχρι αυτά να λιώσουν.
Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται.
Σχόλια