![Tips](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/menu_image/public/menuimage/_mg_0694_copy.jpg?itok=yZF622i0)
![ΟΓΚΡΑΤΕΝ (au gratin)](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/head_image_960x600/public/term347_augratin.jpg?itok=aQ3T5Wl3)
Γαλλικός όρος που σημαίνει το μαγείρεμα ενός φαγητού σε υψηλή θερμοκρασία στη σαλαμάνδρα ή στο γκριλ του φούρνου, ώστε η επιφάνειά του να ροδίσει και να δημιουργηθεί μια εύγευστη κρούστα. Το φαγητό μπορεί να επικαλύπτεται από μια στρώση κάποιου υλικού ή σάλτσας που να βοηθά στη δημιουργία της κρούστας, όπως για παράδειγμα τριμμένο τυρί ή σάλτσα μπεσαμέλ.